Instructiefilmpjes

De aaneengesloten serie van alle onderstaande video's is te zien op elke servicepagina 'Woning kopen'. Maar het is natuurlijk ook leuk om de video's 'los' te gebruiken. Je kunt dan van het betreffende onderwerp het Vimeo ID plaatsen in de Umbraco-module video. Bij elk onderwerp staat alvast een tekstje ter inspiratie voor bijvoorbeeld een nieuwsbericht of facebook post. 

Stap 1 - Kiezen | vimeo ID 312471370

Je hebt je keus gemaakt! Je wilt een nieuwbouwwoning kopen. Stap 1 is dat je je dan aanmeldt voor het nieuwbouwproject waarin je geïnteresseerd bent. Wanneer de woningen in verkoop gaan, word je direct op de hoogte gebracht. Oriënteer je dus goed op de nieuwbouwprojecten die er in de regio van jouw voorkeur zijn en meld je tijdig aan. Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt er heel wat op je af, zeker als het je eerste huis is. In dit 1e deel van deze videoserie nemen we je mee bij de voordelen van een nieuwbouwwoning en bij het proces van aanmelden.

Stap 2 - Aanmelden | Vimeo ID 312471737

Als je een nieuwbouwwoning wilt kopen, is het zaak om je tijdig in te schrijven voor het nieuwbouwproject van jouw keuze. Wil je je inschrijven voor een woning van BPD dan maak je allereerst een Mijn Eigen Huis-account aan. Hierin kun je alle bouwnummers bekijken en jouw interesse voor een nieuwbouwwoning kenbaar maken. In dit 2e deel van deze videoserie vertellen we je meer over de inschrijving voor een nieuwbouwwoning en over de werking van het Mijn Eigen Huis-account.

Stap 3 - Hypotheek | Vimeo ID 320156076

Je wilt een nieuwbouwwoning kopen maar wilt wel weten wat je kunt betalen. Win dan hypotheekadvies in! Wist je dat je nieuwbouw in termijnen betaalt en dat je dubbele woonlasten kunt meefinancieren in je hypotheek? En weet je al wat ‘vrij op naam’ betekent? In dit 3e deel van deze videoserie nemen we je mee bij de financiering van je nieuwbouwwoning door middel van een hypotheek.

Stap 4 - Toewijzing | Vimeo ID 312071253

Je hebt je ingeschreven voor een nieuwbouwwoning; nu is het wachten op de toewijzing. Een spannende periode! Hoe verloopt de toewijzing van een woning? Hoe krijg je te horen dat de nieuwbouwwoning voor jou is? En wat zijn je kansen op een woning als je er in eerste instantie geen hebt toegewezen gekregen? In dit 4e deel van deze videoserie nemen we je mee bij de stappen die horen bij de toewijzing van een woning.

Stap 5 - Optieperiode | Vimeo ID 312471991

Ja, je gaat echt die nieuwbouwwoning kopen! Allereerst volgt een optieperiode waarin de woning voor je gereserveerd is. In deze periode kun je de koop nog even laten bezinken en bijvoorbeeld je hypotheek rondmaken. Hoe lang de optieperiode is, verschilt per nieuwbouwproject. Hierna kun je een voorlopig koopcontract tekenen. In dit 5e deel van deze videoserie vertellen we je wat de optieperiode inhoudt en hoe je een voorlopig koopcontract kunt tekenen (online!).

Stap 6 - Contracten | Vimeo ID 311869231

Je koopt een nieuwbouwwoning en moet een koopovereenkomst en een aannemingsovereenkomst afsluiten. Wat zijn deze contracten precies? In de aannemingsovereenkomst worden de rechten en plichten van jou en de aannemer vastgelegd. We nemen 5 rechten en plichten met je door, zoals de ontbindende voorwaarden. In dit 6e deel van deze videoserie nemen we je mee bij wat er in een koopovereenkomst en een aannemingsovereenkomst staat.

Stap 7 - Meerwerk | Vimeo ID 311902198

Je wilt jouw gekochte nieuwbouwwoning helemaal naar wens krijgen. Een andere indeling dan standaard betekent meerwerk. Dat varieert van stopcontacten op een andere plek tot het plaatsen van een dakkapel. Wanneer denk je na over meerwerk en hoe verloopt het traject van meerwerk (en minderwerk!)? En wat doet de kopersbegeleider? In dit 7e deel van deze videoserie nemen we je mee bij wat meerwerk precies inhoudt.

Stap 8 - Notaris | Vimeo ID 312067783

Hoera, de hoerabrief! De bouw van jouw gekochte nieuwbouwwoning gaat nu echt starten. Volgende stop: de notaris. Het is belangrijk om daar snel langs te gaan, anders betaal je meer bouwrente. Bij de notaris teken je de leveringsakte en de hypotheekakte. We leggen je in de video graag uit wat dat inhoudt. In dit 8ste deel van deze videoserie nemen we je mee naar de notaris.

Stap 9 - Bouwperiode | Vimeo ID 312474962

De bouw van je nieuwbouwwoning is gestart, je kunt vast niet wachten om het eindresultaat te zien. Tussendoor mag je de voortgang van de bouw bekijken tijdens speciale kijkmiddagen. Uiteraard houden we je via social media op de hoogte van het bouwproces. En wanneer mag je al je keuken gaan inmeten? In dit 9e deel van deze videoserie nemen we je mee naar de bouw van je nieuwe woning.

Stap 10 - Oplevering | Vimeo ID 312473005

Je hebt de sleutel van je nieuwbouwbouwwoning, wat een mooi moment! Vergeet niet bij de oplevering goed te kijken of er nog eventuele gebreken zijn. Deze moet de aannemer binnen 3 maanden na oplevering oppakken. Let op: de nieuwbouwwoning is nu echt van jou, vergeet dus ook niet om verzekeringen af te sluiten en je aan te melden voor de nutsvoorzieningen. In dit 10e deel van deze videoserie nemen we je mee bij de oplevering en sleuteloverdracht.