Artist Impressions

We onderscheiden 2 soorten AI's; de verleidelijke beelden (3D) en de informatieve/frontale beelden (2D). Waar en wanneer we ze toepassen en aan welke formaten ze moeten voldoen voor een juiste weergave op de website lees je hieronder.

Verleidelijke beelden 3D

Verleidelijke beelden zijn de AI’s die we sinds tijden maken. Mooie beelden met doelstelling om te verleiden en te verkopen. In de KCS hebben deze beelden een duidelijke plek. Zorgen voor verbeelding om mensen zich te laten aanmelden voor een project of fase en kunnen op nagenoeg alle plekken op de site geplaatst worden. De verleidelijke beelden worden door heel de site gebruikt en totdat de DUV rond is geplaatst als hoofdafbeelding bij een woningtype. Op de woning overzichtspagina blijf het verleidelijke beeld zichtbaar.

Richtlijnen aanleveren 3D

 • Beeldverhouding: 4:3
 • Exterieur: vlakverdeling aan de hand van het ‘stoplichtmodel’. Zie afbeelding hieronder: 1/3 lucht - 1/3 woningen - 1/3 straat/grond/water. Dit model geldt als de meest wenselijke situatie en uitgangspunt om de AI's in ons platform goed te tonen op alle devices. Zowel portrait als landscape wordt dan goed getoond. 
 • Interieur: stoplichtmodel niet van toepassing
 • Let op: soms is het nodig om af te wijken van het 'stoplichtmodel'. Denk hierbij aan een straat vogelvlucht of een hoog appartementencomplex.
stoplichtmodel

Richtlijnen plaatsen 3D

 • Een AI wordt in 2048 x 1536 pixels op de site geplaatst bij: header home, header wijk, woningen, hoofdafbeelding woningtype en/of in de module 'tekst met uitgevulde afbeelding'
 • 2048 x 900 px als header contentpagina of lijstafbeelding bij nieuwsartikel
 • 2048 x 900-1000 px als afbeelding in de wijk/appartementen viewer
 • Focuspunt plaatsen op dat wat in portrait goed in beeld moet blijven

Informatieve beelden 2D

Informatieve beelden zijn de frontale 2D gevelbeelden. Ze staan op bouwnummerpagina’s om duidelijk te maken naar welk huis de geïnteresseerde op dat moment kijkt. Deze beelden worden ingezet wanneer de bouwnummers online komen, meestal wanneer de DUV rond is. Na DUV wordt per bouwnummer het frontale beeld geplaatst als hoofdafbeelding of de appartementenviewer geactiveerd. Op de woning overzichtspagina blijf het verleidelijke beeld zichtbaar. Een frontaal beeld wordt als hoofdafbeelding geplaatst bij bouwnummer.

Richtlijnen aanleveren 2D

 • Complete blok in 1 lang beeld laten aanleveren, zgn. rij met gevelbeelden zie afbeelding hieronder
 • Ook als de straat krom loopt moet het beeld 'recht getrokken' worden
 • Hoogte van het totale lange beeld is 1536 px, breedte variabel
 • Naast de eerste en laatste woning minimaal 682,66 px ruimte overhouden. Deze ruimte ook vullen met lucht, grond of woningen (als die er zijn). Bij voorkeur de realiteit.
Rij met gevelbeelden
 • De hoogste woning van het blok (max 800 px) moet zo worden gepositioneerd dat de ruimte (lucht) aan de bovenkant van de woning exact dezelfde verhouding heeft als de ruimte aan de onderkant (grond) van de woning. Exact in het midden geplaatst van de verticale hoogte van 1536 px. Hierdoor kan de ruimte aan de boven- en onderkant variëren tot max 368 px erboven en max 368 px eronder. Maar wel altijd net zoveel lucht als grond.
 • De breedste woning van het blok moet altijd passen binnen 682,66 px. Dat is exact in het midden van de horizontale breedte van 2048 px. Zo gepositioneerd dat er nog een klein beetje ruimte aan weerszijden overblijft.
voorbeeld vlakverdeling

Richtlijnen plaatsen 2D

 • Snijd de beelden uit in in het formaat 2048 x 1536 px (4:3)
 • Plaats in Photoshop een kader over de woningen (zgn. melkglas layer), zodat de klant in 1 oogopslag kan zien om welke woning het gaat. Tip: laat dit doen door één van de DTP'ers (zie onderaan deze pagina). Scheelt je veel tijd.
 • Upload de beelden in de mediabank van Umbraco in de projectmap van de betreffende fase.
 • Koppel het beeld aan het betreffende bouwnummer door achter het bouwnummer het vinkje hoofdafbeelding aan te vinken (tabblad 'gekoppelde objecten'). 
 • Betreffende woning altijd met het focus point in het midden ‘vast’gezet. Umbraco doet dit al automatisch voor je.
Voorbeeld melkglas layer
image alt

Wijk/Appartementen viewer

In deze viewer heb je verschillende mogelijkheden zoals een 360 graden beeld, een aanklikbaar bouwnummer, een standpunt, een link of een USP titel. Zie het als een combinatie van een interactieve header met de appartementen viewer. 

image alt

Bepaal het focuspunt

Ons platform gaat uit van een perfecte werking op alle devices. Dat betekent dat  AI’s de ene keer in portrait worden getoond en een andere keer in landscape. Daarbij wisselt de resolutie continu.

 • Met behulp van het focuspunt wordt een element in het beeld uitgelicht, zodat deze op elk device zichtbaar is
 • In een verleidelijke AI zijn de woningen alleen volledig in beeld op alle devices bij gebruik van de juiste vlakverdeling (zgn. stoplichtmodel). Het standpunt is dan verder weg. Zie afbeelding links. De woningen zijn in het midden gepositioneerd en er is rekening gehouden met de juiste verhouding lucht en grond.
 • Het stoplichtmodel (horizontale vlakverdeling in 3 gelijkwaardige vlakken) geldt als de meest wenselijke situatie en uitgangspunt.

AI Preferred suppliers

De Beeldenfabriek
Schiehavenkade 110
3024 EZ Rotterdam
010-422 11 99
info@beeldenfabriek.nl

Website De Beeldenfabriek

Theo van Leur Architectuur Presentaties b.v.
Stadsring 165h
3817 BA Amersfoort
033-472 55 72
mail@theovanleur.nl

Website Theo van Leur

Triple D 
Triple-D visualisaties BV
Benedendorpsweg 188B
6862 WS Oosterbeek
026-339 28 13
info@triple-d.nl

Website Triple D

Yucon
Saturnusstraat 60 Unit 12
2516 AH Den Haag
070-820 99 66
info@yuconvr.com

Website Yucon

DWanimations
Noordwal 80
4141 BR Leerdam
0345-842 998
b.dejongh@dwanimations.nl

Website DWanimations

Architectuurproducties
Generaal Bothastraat 5e
5642 NJ Eindhoven
040-290 8171
info@architectuurproducties.com

Website Architectuurproducties

Mooneye
Westhoven 7
6042 NV  Roermond
0475-202 048
luc@mooneye.nl

Website Mooneye

Contactpersonen AI leveranciers

Weten welke contactpersoon je nodig hebt bij welke AI leverancier? Bekijk het overzicht.

Contactpersonen leveranciers

Prijsafspraken AI leveranciers

Weten welke prijsafspraken er zijn gemaakt? Per leverancier is er een overzicht.

Prijsafspraken leveranciers

Aanvraagformulier beelden

Samen met de preferred suppliers beelden is er een aanvraagformulier gemaakt. Hiermee zet je de opdracht uit voor het uitwerken van beelden. Dit formulier dient altijd ingevuld te zijn bij het aanvragen van beelden voor een nieuw project. Opdrachten zonder dit formulier worden niet in behandeling genomen. Wijzigingen of aanvullingen op een bestaande opdracht kan uiteraard gewoon 1 op 1 afgesproken worden met de beeldenleverancier. Dit document  staat op Google Drive in de map 'Beeldenleveranciers'.

Direct naar 'Aanvraagformulier beelden'

Planningsdocument AI leveranciers

Het is aan de Content Specialist om de projecten in het planningsdocument van de betreffende beeldenleverancier te zetten. Elke preferred supplier heeft een eigen sheet. Het gaat om de projecten waarvan verwacht wordt het komende half jaar er nog input aangeleverd wordt bij de leveranciers (verder vooruit plannen mag natuurlijk ook!). De planning staat in Google drive zodat er tegelijkertijd in het bestand gewerkt kan worden. Wel zo handig! De betreffende beeldenleverancier heeft inzicht in zijn/haar planningsdocument, maar kan deze niet bewerken.

Let er op dat je duidelijk aangeeft wanneer je de modellen aanlevert of verwacht aan te leveren en wanneer je de beelden uiterlijk nodig hebt. Vul in de kolom ‘wijzigingsdatum’ de datum in dat je van dat project iets hebt toegevoegd of gewijzigd. Dan wordt het geen zoekplaatje voor de beeldenleveranciers. Het is dus belangrijk dat het document goed bijgehouden wordt. Uiteraard is en blijft de Content Specialist zelf verantwoordelijk voor de afstemming met de leveranciers over een concrete opdracht met offerte en akkoord. 

Andere AI leveranciers

Nanopixel
Oude Enghweg 2
1217 JC  Hilversum
020-210 12 75
info@nanopixel3d.com

Website Nanopixel

DTP'ers

Een DTP'er is werkzaam in de DTP oftewel desktoppublishing: het opmaken en bewerken van documenten voorafgaand aan publicatie. Met onderstaande 2 dtp'ers werkt BPD regelmatig samen. Je kunt hun bijvoorbeeld vragen om de frontale gevelbeelden in het juiste formaat en per bouwnummer alvast voor je uit te snijden. Het is niet zo duur en het scheelt je veel tijd. Prijs op aanvraag.

Puls Grafisch Ontwerp
Asher Hazelaar
Hoge Kamp 18
3853 GM Ermelo
0341-795 193 of 06-422 893 91
info@pulsontwerp.nl

Website Puls Ontwerp

Page Design
Eric Kempff
Kerkhoflaan 9c
2585 JB Den Haag
06-547 639 42
eric.pagedesign@xs4all.nl

  Formaten
  Plattegronden