Video

In de sites kunnen we heel goed video's verwerken. Deze worden eerst in het eigen BPDkanaal op Vimeo geüpload. Elders geüploade video’s worden niet gebruikt. De de video via module Video op nagenoeg elke plek in de site plaatsen. Net als voor fotografie gelden er voor video verschillende eisen. Omdat drone-video’s het meest worden gebruikt, geldt onderstaand met name voor dit type video. Voor de site kunnen 2 drone-video’s gebruikt worden: kort en lang.

Korte drone-video in header

In de header op deze pagina staat een voorbeeld van een dronevideo.

 • Maximaal 1 minuut
 • Geen muziek, geen tekst, geen logo
 • Momenteel is de werking van video in headers op smartphones uitgeschakeld. Dit om de gebruiker niet op te hoge dataverbruik te jagen. Op de locatie van de video laten we een afbeelding zien, de 1e frame van de video.
 • De afmeting is 2048 x 900 px 

Lange drone-video

 • Maximaal 2,5 minuut (korter mag)
 • Muziek mag – hoeft niet
 • Logo en tekst ter duiding van beeld

Briefing aanleveren video

 • Zorg voor dynamiek in beeld, zowel in hoogte als snelheid
 • Zorg in briefing dat kenmerken wijk/gebied goed terugkomen
 • Zorg dat ‘creating living environments’ een plek krijgt – behoud van oud, ontmoeten, mensen
 • De bitrate van de versie die we aangeleverd krijgen, moet minimaal 10.000 kbit/s zijn.
 • Video wordt getoond op onze sites in resolutie van 1920x1080, in HD
 • Bij voorkeur ook grondopnames verwerkt in totale video
 • Voor Facebook aanleveren in mp4, max 150 mb

Voor alle website skins hebben we video elementen laten maken. Deze staan in Teams, onder het team Contentspecialisten -> bestanden -> Video elementen. Per skin is een voorbeeldvideo te bekijken waarin alle elementen zijn verwerkt. Deze elementen zijn al aanwezig bij Bigshots en PixelX. Zet je de opdracht bij een ander bureau uit? Neem dan bij de briefing de elementen van de betreffende skin mee.

Bekijk de Video elementen in Teams

Stap 1: Voorwaarden BPD ism videomaker

Voorwaarden BPD Ontwikkeling B.V., gevestigd te Amsterdam, met betrekking tot het gebruiksrecht op beeldmateriaal, onder andere foto en video.

 1. [Naam] geeft BPD Ontwikkeling B.V., en alle aan haar gelieerde ondernemingen, hierna ‘BPD’, het wereldwijde, onbeperkte, royaltyvrije, exclusieve recht om het door [naam] aangeleverde beeldmateriaal voor intern en extern gebruik, online, offline, te bewerken, publiceren, reproduceren, verspreiden en te vertonen. Dit recht omvat commercieel en niet-commercieel gebruik waarbij geen naamsvermelding en/of aanvullende toestemming van [naam] nodig is.

 2. Onder bewerken van beeldmateriaal wordt onder andere verstaan het bijsnijden en afsnijden (‘croppen’), aanpassen kleuren, samenvoegen, wijzigen formaat, redigeren, monteren, audio toevoegen/wijzigen, tekst toevoegen/wijzigen, beeld en/of effecten toevoegen/wijzigen. [naam] ziet af van zijn/haar persoonlijkheidsrechten voor zover toegestaan door de wet.

 3. [naam] garandeert dat het beeldmateriaal geen inbreuk maakt op (intellectuele eigendoms-) rechten van derden.

 4. [naam] voldoet aan alle toepasselijke regelgeving met betrekking tot het maken van het beeldmateriaal, zorgt zonodig voor toestemming en vrijwaart BPD in het geval van eventuele claims van derden met betrekking tot het maken van het beeldmateriaal door [naam] en het gebruik door BPD van het beeldmateriaal.

 5. Door [naam] gehanteerde algemene voorwaarden zijn niet van toepassing.

Graag ontvangen we jouw akkoord en jouw offerte.

Met vriendelijke groet,

Stap 2: Je ontvangt de offerte/voorstel

Stap 3: Bevestiging opdracht

Als je de opdracht bevestigt, dan is het juridisch noodzakelijk om de volgende zin op te nemen:

‘Hierbij bevestigen we dat de voorwaarden over het gebruik van het door jou aan te leveren beeldmateriaal van toepassing zijn op onze opdracht. Deze voorwaarden hebben we je op [datum] toegestuurd.’

Videomakers

 • Leit Motiv
 • Marc Engelhard
 • 1200 euro exclusief BTW
 • Drone-video van ongeveer 2 minuten

Leimotiv

 • Studio Stolze
 • Jaap Stolze
 • 1200 euro exclusief BTW
 • Drone-video’s van 2 minuten en 1 van 1 minuut

Studio Stolze

 • Wings Global Media
 • Jordy Koolwijk
 • € 1.750 exclusief BTW
 • Drone video
  prijs op aanvraag

Wings Global Media

Dronefotograaf kleinere klussen

Heb je een Start Bouwfeest of een andere gelegenheid waar je een eenvoudige dronefoto of -video van wilt laten maken? Dan is Sander Schoon van SchoonProducties misschien wel de juiste persoon on the job! Je kunt hem bereiken op  0226-34 53 72 of sander@schoonproducties.nl. Meer informatie over Sander kun je opvragen bij Maaike van Bakel (m.vanbakel@bpd.nl).

Animaties en videoportretten

Naast het schrijven van teksten kun je Melanie Fissendjidis ook eventueel inschakelen voor het meedenken/creëren van videomateriaal zoals bijvoorbeeld animaties of portretten. Je kunt haar bereiken op 06 488 67 801 of via melanie.fissendjidis@gmail.com. Meer informatie vind je op haar website mycreativecommunication.com.

Naar mycreativecommunication.com

Preferred partners

PixelX
Viduate
bigshots

PixelX

Als videomarketing agency ondersteunen we onze partners bij de gehele creatie van succesvolle videocontent. We bewaken het complete productieproces, schieten het perfecte shot en zorgen dat het verhaal op het juiste moment bij de juiste doelgroepen komt! Doe direct een aanvraag!

Jelle Okkerse - 06 30 81 78 73

 • Graag gaan we op consistente basis samen hoogwaardige videocontent creëren voor de uiteenlopende activiteiten
  van BPD. Standaard voegen we ondertiteling, transscripts en een snippet toe aan de video.
 • Na de opnames zal een video binnen 3-6 weken worden afgeleverd, afhankelijk van de grootte en het soort productie.
 • We bewaken de authenticiteit van BPD en werken mee aan het creëren van een digitale herkenbaarheid door specifieke aspecten en animaties toe te voegen aan de video’s van BPD.
 • We kunnen gerichte social advertenties creëren en deze inzetten om de juiste doelgroep te benaderen.

Menukaart

Neem een kijkje

Viduate

Viduate is de specialist in video. Als internationale video agency adviseren, produceren, managen en optimaliseren wij alle video activiteiten van merken, corporates en bureaus. Met een ervaren team van professionals zorgen we ervoor dat er concrete resultaten worden behaald.

Daan Viergever - 06 24 84 13 52

 • We helpen je met het opstellen van een plan om optimale resultaten te behalen met video.
 • Welk type video is er nodig om je doelstelling te behalen? 2D animatie, 3D animatie, live-action video (film), 360º of virtual reality video? Alles is mogelijk.
 • We zorgen voor optimale distributie van de geproduceerde video's door de juiste video players en platformen te gebruiken, de video's te personaliseren en interactiviteit toe te voegen.
 • We zorgen dat je met de video de juiste doelgroep bereikt, op het juiste moment, op de juiste plaats. We lanceren, managen en optimaliseren je video advertising campagnes.

Neem een kijkje

Big Shots

Big Shots is een full service videoproductie bedrijf uit Amsterdam. Gespecialiseerd in video campagnes & series, corporate video en animaties. Dit doen we met een slimme videostrategie, creatieve videoproductie en handige videomarketing.

Guido Kloek - 06 28 23 21 48

 • Creatie - Wij maken films die je wil aanklikken, uitkijken en doorsturen. Dat begint met een goed idee. Want een goed idee vormt de kiem van verandering.
 • Productie - Snel veranderende social media, storytelling en consumentenbehoeftes vragen om inventieve content en slimme producties. Gelukkig hebben wij een productieteam vol digital minds die alles uit een shoot te halen. 
 • Publicatie - We kijken altijd met een strategische bril naar de behoeften van onze opdrachtgevers. Hoe valt het in het grote plaatje? Wat heeft je campagne of activatie nodig? Waar zit je doelgroep? Hoe kan je de video het beste plaatsen voor het maximale effect? 

Menukaart

Neem een kijkje

Preferred partners

LBL
Content Legends
..

LBL

Wij zijn LBL. Denkers en doeners, strategen en makers. Relatiebouwers. We willen waarde toevoegen, iets in gang zetten, een publiek bereiken, een verschil maken. Wij geloven niet in kortetermijnaandacht en quick fixes. Wij zijn ervaren en betrokken. Dat geeft ons de tomeloze energie om voor elk vraagstuk de beste oplossing te vinden. Met jou. Voor jouw organisatie.

Hans Enter - 06 3975 6038

Menukaart

Neem een kijkje

Content Legends

Wij zijn een creatief bureau gespecialiseerd in content creatie. Het is onze missie om de verhalen van merken en bedrijven te vertalen naar legendarische content. Wij vinden dat elk bedrijf het in zich heeft om legendarisch te zijn. Dat laten we graag aan je zien!

Rik Vogelaars - 06 18 46 39 33

Neem een kijkje

Didrone

De initiatiefnemer van Didrone Amersfoort is Dirkjan van Unen. Hij is een gepassioneerd liefhebber van het vliegen met drones en doet dit sinds 2014. In het dagelijks leven is hij werkzaam als bouwkundig projectleider. Een baan waar hij met veel enthousiasme dagelijks invulling aan geeft. Daarnaast heeft hij altijd de passie gehouden voor visualisaties en beeldvorming. Het credo van Dirkjan is om altijd het hoogst haalbare na te streven.

Dirkjan van Unen - 06 51 81 98 69

Prijs: €275 per (bouw)video

Neem een kijkje

Videomenu Team Content

Een overzicht van de mogelijkheden op het gebied van video binnen team content. Bij elke categorie staat een voorbeeld met video, specificaties en budgetindicatie. Budget is afhankelijk van de wensen en met welke partij we de video maken. Dit overzicht is bedoeld om een beeld te geven van de mogelijkheden.

Wil je een video productie uitzetten? Vul hier het opdrachtformulier in en stuur het naar het contentatelier@bpd.nl

Menu