Herkenbaarheid

Een prachtig logo laten maken is natuurlijk supergoed voor de herkenbaarheid van het gebied of de wijk maar er zijn wel wat richtlijnen aan verbonden. Een logo kan een zuiver grafisch symbool zijn, of bestaan uit tekst die op een onderscheidende manier is opgemaakt, of een combinatie hiervan. 

Gebiedslogo

Niet alle formaten, kleuren en vormen zijn geschikt op de website. Bovendien moet het niet afleiden van de rest van de content. Ons designteam heeft dat uitvoerig onderzocht en daarom hebben we daar afspraken over gemaakt. Voor een logo geldt dat het gebied of de wijk de brand is, niet het project. Het gebiedslogo laat je maken volgens deze richtlijnen.

Richtlijnen gebiedslogo

  • Formaat 90 x 90 pixels of 135 x 100
  • Tekst duidelijk en niet teveel (weinig tierelantijn)
  • 1 zwarte versie en 1 witte versie (geen zwart-wit)
  • Transparant achtergrond
  • Favicon mag wel in kleur, moet overeenkomen met logo of beeldmerk
Gebiedslogo

BPD logo

Het BPD logo kan je op verschillende plekken op de website laten zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diverse modules maar ook op de plaats van het gebiedslogo, de footer of het partnerblok. In Umbraco staan ze allemaal in de mediamap 'BPD logo'. Je vindt daar het logo in kleur, in zwart of wit. Afhankelijk van de plaats waar je het logo plaatst zijn er verschillende afmetingen. In de bestandsnaam zie je ook meteen waar je dat logo kunt plaatsen. Deze mediamap wordt beheerd door webredactie.

LET OP! Upload alléén de bestanden uit deze centrale map bij gebruik van het BPD logo op de websites. Het voordeel hiervan is dat het op 1 plek direct aangepast kan worden voor álle websites in 1 keer. Dit in het geval van een wijziging van het logo of tenaamstelling. Het spreekt voor zich dat het dan ook niet de bedoeling is om zelf BPD logo's te uploaden in een lokale map en ze van daaruit op de website te zetten.

Afmetingen

  • Footer: 400 x flex
  • Contactpagina: 400 x flex
  • Parnerblok: 400x flex
  • Collage (rechthoek): 1600 x 900
  • Collage (vierkant): 800 x 800

Locatie map BPD logo

BPD Logo

Partnerlogo

Bij samenwerkingen met bijvoorbeeld andere ontwikkelaars of gemeente kun je ook de logo's van die partijen plaatsen. Dat kan in de footer, in de module 'partnerblok' op de contactpagina en/of op de partnerpagina. Deze laatste pagina wordt in de basisnavigatie aangemaakt bij het gebied onder het menu 'Plan'. Check de navigatie-items. Kijk ook in het overzicht bij formaten voor de juiste afmetingen.

  Virtuele Tour / 360 graden beeld
  Naamgeving